Varma mackor

Ingredienser (10 personer):
1 limpa vitt bröd
1 kg köttfärs
1 l riven ost
Pizzakrydda
150 gr smör

Gör så här:
1. Stek köttfärsen, krydda med salt och peppar.
2. Bred smör på undersidan av brödskivorna.
3. Lägg köttfärs på mackorna.
4. Krydda med pizzakrydda och toppa med ost.
5. Stek mackorna på låg värme tills osten smält. Sätt en gryta upp och ned över mackorna på stekpannan för att skapa en liten ugn så smälter osten bättre.
Tips: köttfärsen kan drygas ut och kryddas som vanlig köttfärssås och du kan tillsätta tomatkross och kanske svamp. Du kan så klart krydda som du vill. Tacokrydda är ofta populärt. Du kan också ha mer topping ovanpå köttfärsen; kanske lök eller tomat. Det är smart att ha spagetti och köttfärssås till middag dagen innan och då steka extra köttfärssås till dessa mackor. Köttfärsen kan bytas ut mot vilken överbliven gryta som helst. Tex chili con carne. Självklart kan man göra mackor med skinka och ost och salami och ost och allt annat man kan fundera ut.
Vill ni äta mackorna till middag kan man med fördel ha lite soppa till. Kanske en mustig tomatsoppa?

Leave a Reply

Your email address will not be published.