Ingredienser: (4 port)
Quinoa (gulvit) 2,5 dl
Grönsaksfond (konc) 2,0 msk
Fänkål 2,0 styck
Grön sparris (färsk) 200,0 gram
Rödlök 0,5 styck
Olivolja 2,0 msk
Vatten till soppa 1,0 liter
Sesamfrö 2,0 tsk
Citron 0,5 styck
Parmesanost 50,0 gram
Salt & peppar
Gör så här:
- Skölj quinoan. Koka enligt anvisning i vatten med hälften av grönsaksfonden (cirka 15 minuter).
- Skär fänkål och sparris i tunna skivor. Skala och skiva rödlöken tunt.
- Hetta upp lite olivolja i en stekkastrull. Lägg i grönsakerna och fräs dem i någon minut utan att bränna.
- Slå på vatten med resten av fonden. Låt småkoka i 10 minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
- Häll bort vattnet från quinoan. Blanda ner sesamfrön. Pressa över citronjuice. Häll över i stekkastrullen. Riv parmesan över.
Leave a Reply