Het linsgryta med chorizo och blomkål

Ingredienser: (4 port)
Röda linser (torkade) 150,0 gram
Grönsaksfond (konc) 1,0 msk
Rödlök 1,0 styck
Vitlök 1,0 klyfta
Blomkål 1,0 huvud
Tomater 3,0 styck
Chorizo 3,0 styck
Olivolja 2,0 msk

Gör så här:

  1. Skölj linserna i kallt vatten.
  2. Koka upp vatten med grönsaksfond.
  3. Lägg i linserna och koka enligt förpackning (cirka 10 minuter). Häll bort vattnet.
  4. Skala och finhacka röd- och vitlök. Skär tomaterna i små bitar. Dela blomkålen i små buketter.
  5. Hetta upp olja i en stekkastrull. Lägg ner röd- och vitlök. Fräs någon minut.
  6. Tillsätt blomkål och tomathacket. Slå på vatten så att det täcker.
  7. Låt småkoka i cirka 10 minuter.
  8. Skär korven i skivor och lägg ner i grytan. Tillsätt linserna i grytan. Salta.
  9. Låt småkoka i 5 minuter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.